Вчитувам...

Бизнис Вести.мк : Награди, социјални иновации и споделени визии за подобро општество

  Храна За Сите   20.12.2017

SIA 2017

Намалување на загаденоста од текстилен отпад во Македонија преку ангажирање долгорочно невработени жени, намалување на вишокот храна што се фрла на депонија и нејзина намена онаму каде што е најпотребна, промоција на ракотворби изработени од лица со попреченост и маргинализирани групи, заштита на бездомните кучиња, но, и подигнување на свеста дека нив треба да ги посвојуваме, а не да купуваме.

Ова се визиите на „Food for everyone (Community)”, „AvavHappy Dog Centre”, „Sozdadi.mk” и „Coterie – The Art of upcycled clothes”, овогодишни добитници на наградата „Social Impact Award” – чиј заеднички предзнак е создавање позитивен општествен импакт во своето опкружување. Добитниците на наградите беа соопштени вчера, на церемонија во рамки на Конференцијата за социјални иноватори, која се одржа во киното „Фросина” во Скопје на која гости беа и триесет претставници на Глобалната мрежа за социјално претприемаштво која што годинава прв пат одржа средба во Македонија

Преземена од: biznisvesti.mk

Автор

Слични статии

Посакувате некој од Вашите омилени угостителски објекти да се дел од оваа платформа? Предложи